Producten


Gezondheid

Naar Bestellen

Het geheim van Orthica

Orthica producten zijn optimaal gedoseerd voor iedereen in elke fase van het leven. Het streven naar optimale hoeveelheden houdt in dat sommige producten een hoge, en andere een lage dosering van een nutriënt bevatten, want meer is niet altijd beter. Bovendien bevatten de supplementen alleen zuivere grondstoffen en bestanddelen om een zo puur mogelijk product aan het lichaam aan te bieden dat bijdraagt aan een goede opname.

Probiotica

Probiotica zijn levensvatbare bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. Wanneer ze in aanraking komen met water, ontwaken ze uit hun sluimertoestand en worden ze weer actief. We consumeren al sinds mensenheugenis grote hoeveelheden bacteriën in voedsel in de vorm van gefermenteerde voeding als bier, kaas of yoghurt.

Vitamine

Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine. In de multi’s van Orthica zitten alle noodzakelijke vitaminen en mineralen, ook de in vet oplosbare. Soms is er van deze vitaminen iets extra’s nodig, bijvoorbeeld ter ondersteuning van de weerstand of voor het behoud van sterke botten.

Visolie

Vetten spelen een belangrijke rol bij vele lichaamsfuncties. Gebruik van de juiste soort en hoeveelheid vet houdt het lichaam gezond. De vetzuren in vet zijn o.a. belangrijk voor het goed blijven functioneren van hart en bloedvaten, een gezonde huid en een goede weerstand. Onze voeding bevat niet altijd voldoende specifieke vetzuren (omega-3- en omega-6-vetzuren). Zo adviseert de Gezondheidsraad om dagelijks minimaal 450 mg omega-3-vetzuren (EPA en DHA) te gebruiken. Deze hoeveelheid krijg je binnen als je twee maal per week vis eet, waarvan 1x vette vis. Het slikken van voedingssupplementen met deze omega-3-vetzuren, zoals visolie is een manier om je dagelijkse voeding aan te vullen. Vetzuren zijn te combineren met alle Orthica multi’s.